Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Автори
Е-книги (286)
Безплатни е-книги (180)
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници


Как да издадем книга
Колко получава авторът
Калкулатор за издаване
Вход
E-книги  
БИБЛИОТЕКА

Българска поезия
  любовна лирика
  хумористична поезия
  поезия
  класика
Българска проза
  роман
  сборник разкази
  фантастика и фентъзи
  Афоризми
  Детски книги
  Пиеси, сценарии
Преводни
  преводен роман
  Билингва
Друга литература, периодика
  Учебници
  Документалистика
  Списания
  Вестник
  Старопечатни книги
Автори (ново)
  Списък с автори
Издаване
  Как да издаден Е-книга
  Калкулатор
  Колко получава Авторът
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
 
 
   
   
Белият орел
Автор: Мая Джовани
Раздел: роман
ISBN: 978-954-9387-49-0
Брой страници: 430
Издадена: 2011-01-05

Това е исторически роман, в който основна движеща сила е любовта. Показва ни силата и начина, по който това велико чувство може да промени съдбата не само на двама души, но и историята на един народ.  

Основни исторически персонажи, действащи в романа "Белият орел" са френската принцеса Маргарита Валоа и Емануил-Филиберто, херцог на Савоя, бракът на които осигурява мира между Кралство Франция и Савойското херцогство.

Други  исторически лица в романа са Карло III Савойски, Франсоа I Валоа, Анри II Валоа, Катерина Медичи, папа Павел III, свещеният император Карл V Хабсбург.

Белият орел, носител на името на романа, е необикновена снежно бяла птица, символ на доброто. Верен защитник на любовта.

Действието се развива във Франция през XI в. Пренася се в Савойското херцогство, Италия.. Всички дворци и забележителности са реално описани, така както са изглеждали през този период.

Главна героиня в романа е историческата личност Маргарита Валоа, дъщеря на краля на Франция Франсоа I Валоа. Родена е на 05 юли 1523 г. в Сен Жермен ан Ле близо до Париж. През  1559 г. съгласно мирния договор от Като-Камбрези, е дадена за съпруга на савойския херцог Емануил-Филиберто ди Савоя, който е един от най-ярките представители на Савойската династия. С този договор се слага край на Италийските войни между династиите Хабсбург и Валоа, през периода на които Франция покорява Савойското херцогство. Романът ни дава отговор на въпроса дали е възможно френската принцеса и савойският херцог да са се познавали преди това?

Началото на "Белият орел" ни отвежда в Скалистите планини преди много зими и лета, за да ни разкрие мистерията на бялата птица. Тя става причина за смъртта на двама влюбени - Бяло цвете, дъщеря на индиански племенен вожд,  и млад воин.

След загубата на господарката си, белият орел се озовава в Стария свят, в двора на френския крал. Ще успее ли Белият орел да защити Маргарита Валоа и нейния възлюбен или трагичната история на бялото цвете ще се повтори? Ще устои ли любовта на превратностите на съдбата и политическите интриги?

Действието в романа "Белият орел" се развива през 1542 г.. Наследникът на Савоя Емануил-Филиберто е в Париж, за да търси средства, с които да освободи народа си. Съдбата го среща с едно красиво момиче, придружавано от бял орел и между тях пламва любов от пръв поглед. Младият кондотиер е изправен пред труден избор - дали да се откаже от чувствата си към непознатата девойка или да пренебрегне дълга към родината си.

Верен на сърцето си, без да знае името и произхода й, той я отвлича, за да я направи своя съпруга. По пътя към Верчели двамата разкриват силата на любовта си - любов, която те са готови да защитават с цената на живота си. Тази любов ги ръководи във всички по-нататъшни събития, определени от войните между враждуващите династии.

Предишна книга     Следваща книга
Играта | Александър Хикс Страх ООД | Йордан Матеев
Сподели във Facebook
Коментари за "Белият орел"
За да можете да въвеждате коментари, трябва да бъдете логнат чрез бутона "Connect with Facebook".
  |>>
 
Препоръчваме Ви  
  Все още
  Късмет до поискване
  Тайните на старата вила 2
  АЗ
  Глътка живот
Пълен списък
Най-четени книги  
  Пътят на книгата (Въведение в книгоиздаването)
  70 години Бургаско кабелно радио
  Играта
  Угаси светлините
  Мечта за книга
Пълен списък
Нови книги  
25-04 Любов от огън
25-04 Къде е Ирина
24-04 Да ме прегърне пътя
15-04 Самотата (не) спи на възглавницата ми
08-04 Аромат на Южен вятър
Последно прочетени книги  
25-04 Окъсн(е)ли разкази
25-04 Парчета болка
25-04 Многоточия
25-04 Мечта за книга
25-04 Самотен път
Пълен списък
Последни отзиви  
И когато вали те обичам
21-12-2016 Elka Vasileva
Честито, Нели! Попътен вятър и щастливо споделяне! Пожелавам ти много хора да посегнат към твоя поетичен свят и да не могат да се откъснат!
Лесни питки
27-11-2016 Nely Dimitrova

Книгата е много хубава, с много снимки и добре описани рецепти, дори и да си начинаеща в направата на питка със сигурност ще я направиш. Харе

Лесни питки
07-11-2016 Sevdelina Petrova
Книгата е идеална за хора, които искат да приготвят красива питка за семейството и приятелите си. Начините на оформяне са описани разбрано, а това е чудесно за начинаеща домакиня като мен.
Лесни питки
07-11-2016 Лиди Петрова
Аз нямам много опит в кухнята и досега съм разчитала на вкусните питки на моята баба. В Интернет има много рецепти, но тук те ми допадат, тъй като не са трудно изпълними.
Бумерангът винаги се завръща
18-08-2016 Radka Piradka

mnogo mi haresa

 

radka

Корабен дневник
17-07-2016 Elena Vlaikova

Прекрасни, необикновено красиви, изящни и силно вълнуващи стихове!

 

70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Иван Богданов
От известно време Бургас настоява над една нова своя концепция за култура, която би могла да се дефинира в перспективата на реставраторските импулси. Все повече истории на Бургас, с включени ста
70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Petar Adamov

Добре е този текст, публикуван като коментар, да мине като предговор или следговор на книгата. Очевидно е писан като такъв. Така както е сега, дори не става ясно кой е авторът

20-10-2015 Irina Yakimova
Извинявам се на читателите за печатната грешка в изписването на авторската ми фамилия на гърба на корицата във самата книга, както и в линка, който се появява при споделяне. Благодаря на издателите за
На светофара
10-09-2015 Мариана Станева
Лятото си отива... Препоръчвам ви да го задържите с тази занимателна книга. Действието започва в мъгливия Лондон, но неусетно ви завърта в една спирала от обич, копнеж, съмнения, недоразумения,