Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Автори
Е-книги (286)
Безплатни е-книги (180)
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници


Как да издадем книга
Колко получава авторът
Калкулатор за издаване
Вход
E-книги  
БИБЛИОТЕКА

Българска поезия
  любовна лирика
  хумористична поезия
  поезия
  класика
Българска проза
  роман
  сборник разкази
  фантастика и фентъзи
  Афоризми
  Детски книги
  Пиеси, сценарии
Преводни
  преводен роман
  Билингва
Друга литература, периодика
  Учебници
  Документалистика
  Списания
  Вестник
  Старопечатни книги
Автори (ново)
  Списък с автори
Издаване
  Как да издаден Е-книга
  Калкулатор
  Колко получава Авторът
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
 
 
   
Лични данни  
Павел Димитров
Е-майл: pavel102@abv.bg
Facebook: https://www.facebook.com/Pavel.Dimitrov02
 
Кобутан - самоотбрана в три урока  
Кобутан - самоотбрана в три урока
Раздел: Учебници
Тази малка книга е посветена на самоотбраната с едно древно и в същото време съвременно оръжие. Явара, или съвременните оръжия подобни на него - Куботан и Тактическа писалка, са отдавна известни сред хората, трениращи бойни изкуства. Тези оръжия са били част от традицията на много източни системи по самозащита като Карате, Кунг Фу, Нинджуцу, Жиу Жицу и др. Въпреки многовековното си съществуване остават някак незабелязани и недооценени може би в днешно време. Явара, Куботан и Тактическите писалки са оръжия сравнително прости за изработка, не много трудни за усвояване и изключително опасни в рък...
   
За автора  

Павел Димитров е един от най-изтъкнатите експерти по лична сигурност и самозащита. Практикува и преподава бойни изкуства над двадесет години.

Роден е през 1980 г. Първият му досег с бойните изкуства е на девет години. Започва да тренира борба в родния си град. Тренира повече от две години, като се явява на състезания с отбора на училището. По късно през 1994 г. вече тренира кунг - фу. Учи в Българска УШУ академия във Варна под ръководството на майстор Сяо Цин. През 1997 г. печели награда за най-перспективен млад състезател. Следват няколко вицешампионски титли на републикански първенства на България и редица други отличия от международни турнири. През 1999 г. постъпва на служба в българската армия, където преподава СРБ (Специализиран Ръкопашен Бой) няколко години. След като се уволнява от армията с чин, продължава да практикува различни бойни системи като кикбокс, муай тай и филипински бойни изкуства. Докато преподава СРБ в армията изследва и проучва системите за ръкопашен бой и самоотбрана в армиите на други страни като Русия, САЩ, Англия, Канада и Китай.

През 2000 - 2001 г. основава спортен клуб по бойни изкуства “Combat Sport” Димитровград и води спортносъстезателната дейност на клуба. Завършва съдийски курс към Българска федерация по УШУ, а по късно и треньорски курс към НСА.
Под ръководството на Павел Димитров възпитаниците на клуба заемат челни места в множество турнири по бойни изкуства в страната, така също и две световни титли от световното първенство в Перуджа, Италия.
  През 2010 г. в клуба под ръководството на А. Калиш, личен ученик на майстор Яо Ченгуан започва да се изучава и малко известния стил от китайското кунг фу И Цюан. Стил, насочен изцяло към самозащита на улицата и реален бой.
 Същата година дейността на клуба се насочва предимно към тренировка и подготовка за самозащита и лична сигурност. Павел Димитров организира и провежда редица лекции и семинари на тема самоотбрана.

Препоръчваме Ви  
  Поезия 2015
  Тайните на старата вила 2
  И нека всяко чувство е фиеста
  Тук някъде отвъд
  ЗЕВ
Пълен списък
Най-четени книги  
  Пътят на книгата (Въведение в книгоиздаването)
  70 години Бургаско кабелно радио
  Играта
  Угаси светлините
  Мечта за книга
Пълен списък
Нови книги  
25-04 Любов от огън
25-04 Къде е Ирина
24-04 Да ме прегърне пътя
15-04 Самотата (не) спи на възглавницата ми
08-04 Аромат на Южен вятър
Последно прочетени книги  
25-04 Парчета болка
25-04 Многоточия
25-04 Мечта за книга
25-04 Самотен път
25-04 Пътят на книгата (Въведение в книгоиздаването)
Пълен списък
Последни отзиви  
И когато вали те обичам
21-12-2016 Elka Vasileva
Честито, Нели! Попътен вятър и щастливо споделяне! Пожелавам ти много хора да посегнат към твоя поетичен свят и да не могат да се откъснат!
Лесни питки
27-11-2016 Nely Dimitrova

Книгата е много хубава, с много снимки и добре описани рецепти, дори и да си начинаеща в направата на питка със сигурност ще я направиш. Харе

Лесни питки
07-11-2016 Sevdelina Petrova
Книгата е идеална за хора, които искат да приготвят красива питка за семейството и приятелите си. Начините на оформяне са описани разбрано, а това е чудесно за начинаеща домакиня като мен.
Лесни питки
07-11-2016 Лиди Петрова
Аз нямам много опит в кухнята и досега съм разчитала на вкусните питки на моята баба. В Интернет има много рецепти, но тук те ми допадат, тъй като не са трудно изпълними.
Бумерангът винаги се завръща
18-08-2016 Radka Piradka

mnogo mi haresa

 

radka

Корабен дневник
17-07-2016 Elena Vlaikova

Прекрасни, необикновено красиви, изящни и силно вълнуващи стихове!

 

70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Иван Богданов
От известно време Бургас настоява над една нова своя концепция за култура, която би могла да се дефинира в перспективата на реставраторските импулси. Все повече истории на Бургас, с включени ста
70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Petar Adamov

Добре е този текст, публикуван като коментар, да мине като предговор или следговор на книгата. Очевидно е писан като такъв. Така както е сега, дори не става ясно кой е авторът

20-10-2015 Irina Yakimova
Извинявам се на читателите за печатната грешка в изписването на авторската ми фамилия на гърба на корицата във самата книга, както и в линка, който се появява при споделяне. Благодаря на издателите за
На светофара
10-09-2015 Мариана Станева
Лятото си отива... Препоръчвам ви да го задържите с тази занимателна книга. Действието започва в мъгливия Лондон, но неусетно ви завърта в една спирала от обич, копнеж, съмнения, недоразумения,