Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Автори
Е-книги (286)
Безплатни е-книги (180)
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници


Как да издадем книга
Колко получава авторът
Калкулатор за издаване
Вход
E-книги  
БИБЛИОТЕКА

Българска поезия
  любовна лирика
  хумористична поезия
  поезия
  класика
Българска проза
  роман
  сборник разкази
  фантастика и фентъзи
  Афоризми
  Детски книги
  Пиеси, сценарии
Преводни
  преводен роман
  Билингва
Друга литература, периодика
  Учебници
  Документалистика
  Списания
  Вестник
  Старопечатни книги
Автори (ново)
  Списък с автори
Издаване
  Как да издаден Е-книга
  Калкулатор
  Колко получава Авторът
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
 
 
   
Лични данни  
Калоян Захариев
Е-майл:
Facebook: https://www.facebook.com/kaloyan.zahariev.3
 
Обикновеното лице на злото  
Обикновеното лице на злото
Раздел: роман
  Една книга за обикновените хора.   И за обикновеното зло.   И съдбата на едно малко дете.       Красивата шестгодишна дъщеря на най-богатия човек във Велико Търново изчезва на прибиране от детската градина. Полицията и наетите частни детективи за една година не намират нищо. Калоян, студент и любител-детектив решава случая, но това което всъщност намира е онова обикновено зло... около нас... вътре в нас. Книгата е награда за автора от конкурса "Любовта в края на кабела 2014" ...
   
За автора  

Казвам се Калоян Захариев, на двадесет и осем години съм. Имах щастието да израсна като четящo същество в годините когато на българския пазар се появиха книгите-игри. Те трайно се настаниха и в моето сърце и дълго време в ума ми бяха не имена като Толкин, Дикенс или Толстой, а Джордж.М.Джордж, Колин Уолъмбъри, Върджил Дриймънд и много други талантливи български автори. Първите ми литературни опити датират от дванадесет-тринадесет годишен и техния резултат (естествено) бяха няколко книги-игри с много съмнителна литературна стойност, които пазя и до днес.

Като автор с ясни цели се оформих докато следвах. Като студент по право написах и първия си роман, който трудно може да се похвали, че е представлява принос към българската литература. Сложих му гръмкото заглавие „Моята страст се казва смърт” и побързах да забравя за него. Все пак именно той сложи началото на сериозното и мащабно творчество. Един след друг започнаха да се появяват значително по-стойности романи, които към настоящия момент са единадесет на брой, макар и светът да е видял твърде малка част от тях. Естествено, надявам се това да се промени и някой ден да ги видя издадени всички.... или поне всички без първия.

В творческо отношение не се придържам строго към конкретен жанр, макар че последните няколко години преминаха под силното влияние на фентъзито. Изпод старата ми клавиатурата, която отказвам да сменя, са излезли един психо-трилър, два екшън-трилъра, седем фентъзи и един криминален, горе-долу в този ред. Очевидно фентъзито доминира в творчеството ми и досега не съм успял да загася тази своя страст към вълшебните светове.
Обожавам фентъзи-литературата и сред любимите ми автори са Джордж Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Тери Пратчет, Крис Бънч, съвсем наскоро откритите Джо Абъркромби и Дерек Ланди и още много други. Това не ми пречи да се наслаждавам и на традиционната литература, като криминалетата, трилърите, приключенските романи. Чета всякакви автори без претенции за национално принадлежност или жанр, като единственото мерило е качеството на творбата. Резерви имам единствено към класическата френска литература, която не мога да обикна и до днес. Но иначе българска, руска, английска, американска, немска, японска... нито държавата, нито континента имат значение. И до днес любими герои си остава хладнокръвния детектив Майк Хамър и невероятния „морски дявол” Кирил Мазур.

През годините участвах в редица литературни конкурси и имах щастието да се проявя достойно на няколко от тях. Първият ми успех беше през далечната 2006 г., когато мой разказ се класира на трето място в конкурс, организиран от българското гейм-дизайнерско студио MastHead Studios. С това поставих и традицията да взимам участие в литературни конкурси, които много ми помогнаха да се развия като творец, мерейки сили, талант и упоритост с мои братя и сестри по перо. Сред по-значимите ми успехи са второ място на конкурса „Познай бъдещето” (разказ – „Прекрасен нов свят”) , второ място на международния конкурс Изкуството против дрогата (разказ – „Просто работа”), специални награди на тематичните конкурси на Fentasy Larp Center  „Магията на пролетта” (разказ – „Пролет е и Love is in the air”) и „Лятна буря” (разказ - „The tempest, но определено НЕ от Бил Шекспир”), поощрителна награда на конкурс за млади литератори от България и Русия по повод 135 годишнината от Освобождението (разказ – „Черните дъбове на Карапелит”), първо място на конкурс „Варна на младите” (разказ – „Рани”), първо и трето място на конкурсите за фантастичен роман на клуб „Галактики” (разказ – „История за некроманти, слуги и демони” и разказ – „История за некроманти, слуги, демони и разни други неща”), две отличия на конкурсите по повод фестивала „Созополис” (разказ – „Молитва за дома” и разказ – „Цял един живот”), второ място на конкурса „Млади и свободни” (разказ – „Свободен”).

Постиженията, с които най-много се гордея са две – достойното представяне на конкурса за фентъзи роман на издателство MBG books, който доведе до издаването на първия ми роман „Ех, магесническа му работа”, благодарение на Човешка библиотека и първото място на конкурса „Любовта на края на кабела”, благодарение на който се роди романа „Обикновеното лице на злото”.

Мои разкази са публикувани в Списание 8, сборник „Таласъмия 2010-2011”, антология „Спасяването на света”, сборник „На шефа с любов”, антология „Галактики”.

Препоръчваме Ви  
  Късчета любов
  Слушайте! Всички слушайте!
  Как да се справяме с предизвикателствата на новото време
  Тайният живот
  Мостът на смъртта
Пълен списък
Най-четени книги  
  Пътят на книгата (Въведение в книгоиздаването)
  70 години Бургаско кабелно радио
  Играта
  Угаси светлините
  Мечта за книга
Пълен списък
Нови книги  
25-04 Любов от огън
25-04 Къде е Ирина
24-04 Да ме прегърне пътя
15-04 Самотата (не) спи на възглавницата ми
08-04 Аромат на Южен вятър
Последно прочетени книги  
25-04 Окъсн(е)ли разкази
25-04 Парчета болка
25-04 Многоточия
25-04 Мечта за книга
25-04 Самотен път
Пълен списък
Последни отзиви  
И когато вали те обичам
21-12-2016 Elka Vasileva
Честито, Нели! Попътен вятър и щастливо споделяне! Пожелавам ти много хора да посегнат към твоя поетичен свят и да не могат да се откъснат!
Лесни питки
27-11-2016 Nely Dimitrova

Книгата е много хубава, с много снимки и добре описани рецепти, дори и да си начинаеща в направата на питка със сигурност ще я направиш. Харе

Лесни питки
07-11-2016 Sevdelina Petrova
Книгата е идеална за хора, които искат да приготвят красива питка за семейството и приятелите си. Начините на оформяне са описани разбрано, а това е чудесно за начинаеща домакиня като мен.
Лесни питки
07-11-2016 Лиди Петрова
Аз нямам много опит в кухнята и досега съм разчитала на вкусните питки на моята баба. В Интернет има много рецепти, но тук те ми допадат, тъй като не са трудно изпълними.
Бумерангът винаги се завръща
18-08-2016 Radka Piradka

mnogo mi haresa

 

radka

Корабен дневник
17-07-2016 Elena Vlaikova

Прекрасни, необикновено красиви, изящни и силно вълнуващи стихове!

 

70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Иван Богданов
От известно време Бургас настоява над една нова своя концепция за култура, която би могла да се дефинира в перспективата на реставраторските импулси. Все повече истории на Бургас, с включени ста
70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Petar Adamov

Добре е този текст, публикуван като коментар, да мине като предговор или следговор на книгата. Очевидно е писан като такъв. Така както е сега, дори не става ясно кой е авторът

20-10-2015 Irina Yakimova
Извинявам се на читателите за печатната грешка в изписването на авторската ми фамилия на гърба на корицата във самата книга, както и в линка, който се появява при споделяне. Благодаря на издателите за
На светофара
10-09-2015 Мариана Станева
Лятото си отива... Препоръчвам ви да го задържите с тази занимателна книга. Действието започва в мъгливия Лондон, но неусетно ви завърта в една спирала от обич, копнеж, съмнения, недоразумения,