Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Автори
Е-книги (283)
Безплатни е-книги (177)
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници


Как да издадем книга
Колко получава авторът
Калкулатор за издаване
Вход
E-книги  
БИБЛИОТЕКА

Българска поезия
  любовна лирика
  хумористична поезия
  поезия
  класика
Българска проза
  роман
  сборник разкази
  фантастика и фентъзи
  Афоризми
  Детски книги
  Пиеси, сценарии
Преводни
  преводен роман
  Билингва
Друга литература, периодика
  Учебници
  Документалистика
  Списания
  Вестник
  Старопечатни книги
Автори (ново)
  Списък с автори
Издаване
  Как да издаден Е-книга
  Калкулатор
  Колко получава Авторът
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
 
 
   
Лични данни  
Даниела Паскова
Е-майл: daniella_paskova@abv.bg
Facebook: https://www.facebook.com/celly.ang.5
 
Живот на 360 градуса  
Живот на 360 градуса
Раздел: сборник разкази
Сборникът съдържа 22 разказа и 8 кратки есета, почерпили вдъхновение от живота около нас. Четейки страниците на тази книга се замислете за избора, който правим всеки ден, всяка минута, всяка секунда, защото винаги има два пътя – лесен и труден и единствената награда, когато следваме лесния път е тази, че ни е лесно. Стремежа на авторката е да провокира емоция, стаена и забравена, но със сигурност все още жива във всяка душа. Четейки погледнете в огледалото пред вас и вижте дали душата ви не крещи. Докоснете живота си, не го душете с всички сили. А след това обгърнете с поглед ...
   
За автора  

Даниела Ангелова Паскова е родена  на 14 януари 1974год. в гр. Балчик, но е живяла там само няколко месеца. Целият си съзнателен живот прекарва в гр. Варна и смята морския град за свой роден. Ако може да избира никога не би живяла на друго място.  Обожава Варна и морето. 

Завършва Медицински институт в града и работи в ВМА – МБАЛ – Варна (Военна болница) в Спешно отделение като мед. сестра.  Обожава професията си и не би я сменила за друга, която да ѝ осигурява сигурност и спокойствие. „Кой ли обича да живее спокойно в тези времена. Контактът с хора и техните съдби по време на работата ми носи емоция и изживявания, които един спокоен и лек живот не би ми осигурил.”, казва авторката.

 

Омъжена е от 1996г. за прекрасен съпруг и невероятен баща на двамата им сина, които сега са на 16 и 13 години. Синовете ѝ дават сила и живец.

Любовта към писането се заражда още в детските години – тогава, когато в училище започнала да пишем есета. Пишела ги с лекота и това ѝ доставяло истинско удоволствие…, макар и неосъзнато още. Просто сядала с един бял лист и превръщала мислите си в думи. Естествено това са били някакви плахи опити за проза. Неоформена и сурова. Времената били такива, че живота ѝ я сграбчва и спира да пише. Институт, мечтана професия, любов, семейство, деца, проблеми... „Каквито и да са били причините, няма да ги споменавам, а и не мисля за това, защото не търся оправдания дори и пред самата себе си.”, казва Даниела. Но признава, че най-голямата грешка може би в живота ѝ е това, че е спряла да пише. Грешка или не, може би точно така е трябвало да стане.

 

Как е станало завръщането към писането, ще оставим самата Дани да опише:

„Преди около две години ми се прииска да запиша нещо. Седнах пред лаптопа и започнах. Не прочетох после какво бях писала, но самия акт на писането ме накара да се почувствам толкова свободна. Излях чувствата си чрез клавиатурата и затворих документа. Станах и душата ми летеше, а усмивката не слизаше от лицето ми. Нирвана! Как човек да устои на това изкушение.

Така се пристрастих към писането и сега не мога да спра повече. Какво ми носи то? Нямам точен отговор на този въпрос, но е факт, че изпитвам невероятна наслада когато пиша.”

 

На 15.07.2014г. излезе от печат първият ѝ сборник с разкази „Живот на 360 градуса”. Втория сборник „Душевен оргазъм” се подготвя за печат. Всяка дума, изписана на тези страници се е родила в сърцето на Даниела и е отекнала в душата ѝ като ехо. Предавайки я на белият лист преди това е отпечатала дълбока следа в живот ѝ. Наградата, която иска писателката е да докосне читател.

 

Даниела Паскова: „Искам това, което пиша да докосва, да разплаква, да ядосва, да усмихва… да предизвиква мечти, копнежи, надежди… да кара въображението да лети и да приземява с трясък тези, които не са слизали на земята отдавна.

Белият лист не казва нищо. Изпишеш ли го, може да преобърне света ти...”

 

 

 

 

Препоръчваме Ви  
  Христо Ботев - Събрани съчинения - поезия и проза
  Списание "Смесена китка" брой 3 /2011
  Тротоарни песни
  Постинги за поезията
  Стиховей
Пълен списък
Най-четени книги  
  Пътят на книгата (Въведение в книгоиздаването)
  70 години Бургаско кабелно радио
  Играта
  Угаси светлините
  Мечта за книга
Пълен списък
Нови книги  
15-04 Самотата (не) спи на възглавницата ми
08-04 Аромат на Южен вятър
22-03 Приказки на Ейри
22-03 Нишки от преплетена вяра
21-03 Синини върху душата
Последно прочетени книги  
23-04 Провинциална сцена, том 5
23-04 Тийнейджърска сцена
23-04 Хумор и сатира 2017
23-04 Странна жена
23-04 Рибен буквар /1824 г/.
Пълен списък
Последни отзиви  
И когато вали те обичам
21-12-2016 Elka Vasileva
Честито, Нели! Попътен вятър и щастливо споделяне! Пожелавам ти много хора да посегнат към твоя поетичен свят и да не могат да се откъснат!
Лесни питки
27-11-2016 Nely Dimitrova

Книгата е много хубава, с много снимки и добре описани рецепти, дори и да си начинаеща в направата на питка със сигурност ще я направиш. Харе

Лесни питки
07-11-2016 Sevdelina Petrova
Книгата е идеална за хора, които искат да приготвят красива питка за семейството и приятелите си. Начините на оформяне са описани разбрано, а това е чудесно за начинаеща домакиня като мен.
Лесни питки
07-11-2016 Лиди Петрова
Аз нямам много опит в кухнята и досега съм разчитала на вкусните питки на моята баба. В Интернет има много рецепти, но тук те ми допадат, тъй като не са трудно изпълними.
Бумерангът винаги се завръща
18-08-2016 Radka Piradka

mnogo mi haresa

 

radka

Корабен дневник
17-07-2016 Elena Vlaikova

Прекрасни, необикновено красиви, изящни и силно вълнуващи стихове!

 

70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Иван Богданов
От известно време Бургас настоява над една нова своя концепция за култура, която би могла да се дефинира в перспективата на реставраторските импулси. Все повече истории на Бургас, с включени ста
70 години Бургаско кабелно радио
23-10-2015 Petar Adamov

Добре е този текст, публикуван като коментар, да мине като предговор или следговор на книгата. Очевидно е писан като такъв. Така както е сега, дори не става ясно кой е авторът

20-10-2015 Irina Yakimova
Извинявам се на читателите за печатната грешка в изписването на авторската ми фамилия на гърба на корицата във самата книга, както и в линка, който се появява при споделяне. Благодаря на издателите за
На светофара
10-09-2015 Мариана Станева
Лятото си отива... Препоръчвам ви да го задържите с тази занимателна книга. Действието започва в мъгливия Лондон, но неусетно ви завърта в една спирала от обич, копнеж, съмнения, недоразумения,